Velkommen til min blog... hyggeligt du har lyst til at kigge inde.
Smid gerne en kommentar inden du smutter igen (dette kan du under hvert indlæg) Knus

torsdag den 9. oktober 2014

Frikadeller....






Frikadeller.... UDEN mel... hmmm... svært at forestille sig de ikke vil ende som BASTANDE.

Heldigvis kom tvivlen til skamme.. de her er så tæt på gammeldags som man kan komme uden mel :-)

Til 500 gr hakket svinekød er der brugt:
1 æg
1 spk gul husk
vand
1 finthakket løg
salt og peber

Det hele røres godt sammen, hviler ca 10 min. så husken kan optage væsken og tilsættes mere vand, hvis nødvendigt. Vi laver altid farsen relativ lind.

Steges i blanding af olie og smør... og som vores Olde Momse har lært os, skal frikadeller og fisk svømme på panden ved go varme og KUN vendes 1 gang :D

Lavede ovnbagte rodfrugter vendt i olie/timian/salt til.... vi lavede en blanding af jordskogger, rødbede, persillerod, gulerod og søde kartofler 
Victor og Katja undgår dog de søde kartofler pga stivelsen.

De bages i ovnen i ca 20-25 min.. til de er gyldne.

Lavede hjemmerørt mayo til.... i 3 varianter.
Avocado,chili og Aioli (hvidløg)

Til 1 basis mayo skal der bruges:
2 æggeblommer
1 tsk dijon sennep
2 spk citron saft
1 tsk sukrin gold
1 tsk salt
1-2 dl olie (vi bruger raps)

æg, sennep, sukrin, citron, salt og 1 dl olie kommes i en beholder, her bruger vi den til stavblenderen.

Stavblænderes køres på højeste niveau... og den sidste dl olie kommes i lidt ad gangen.

Nu mere olie der kommes i, nu tykkere bliver konsistensen.


Avocado mayo: kom 1 MODEN avocado i og blend den med
Ailoi mayo: kom 5 fed presset hvidløg i og blend med.
Chili mayo: tilsæt stødt chili eller stærk chilisovs i til sidst og rør rundt.

Bagte et focaccia brød til
 (dette var også lækkert dagen efter, smurt med mayo og med filet på, til morgenmad)

4 æg
1 dl græsk youghurt (eller andet syrnet mælke produkt)
1½ del sesamfrø
½ dl mandelmel
3 spk gul husk
2 tsk bagepulver
salt
olie
krydderi efter smag

Bland alle ingredienserne, lad dejen hvile i ca 10 min.
dejen bredes ud på bradepande (nemmest med fingre dyppet i lidt vand)
pensles med olie og drysses med salt og krydderi.

Bages ca 20 min ved 200 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar